naša
Povijest

Naši korijeni sežu u godinu 1880. Danas smo u 2017 godini nevjerojatnih 137 godina mladi. Tijekom godina, pokazali smo da možemo pratiti  promjene, ali često i da smo sama promjena. Očito smo ugradili u naš korporativni DNA nešto što nam omogućuje da smo često jedan korak ispred. Mi smo znatiželjni i uvijek potičemo naše frankstahlovce da gledaju široko izvan okvira, da isprobaju nove stvari i drže oči i uši uvijek otvorene. Vjerujemo u različitosti i doprinos svakog pojedinca! Osim toga imamo sreću biti obiteljsko poduzeće sa strastvenom obitelji na vrhu. Nas nosi jedinstveni duh. Odlučnost, hrabrost i visoki osjećaj odgovornosti za stvaranje klime koja omogućuje izvrsnosti. Naša obitelj živi otvorenu komunikaciju i kulturu izravne povratne informacije. Sve ovo je dobro plodno tlo za entuzijazam i beskrajnu energiju.

20

19

Ekskluzivni distributer SSC Metex

Frankstahl je postaje ekskluzivni distributer čeličnih limova od Stahl Service Center Metex.

20

16

The Steel

Pokretanje Frankstahlovog web shopa thesteel.com

20

14

Nastavak povijesti Frankstahla

Erwin Javor predaje tvrtku svom sinu Marcelu koji je već vodio tvrtku već gotovo deset godina.

20

12

Frankstahl preuzima Bogner

Frankstahl stječe 100 milijuna eura poslovanja Bogner Edelstahla u 5 zemalja. Češkoj, Poljskoj, Mađarskoj, Rumunjskoj i Bosni i Hercegovini.

20

08

Frankstahl RO

Osnivanje Frankstahl podružnice u Rumunjskoj.

20

07

Sljedeća ekspanzija u jugoistočnu Europu

Odjel za trgovinu Helios Metal Centera preuzeo je FRANKSTAHL. Poslovi u Plovdivu započeli su u srpnju 2007.

20

06

Četvrti joint venture

U 2006. godini postavljeni su temelji za početak operativnog skladištenja u Rumunjskoj. U Bukureštu se nalaze uredi i skladište zajedničkog pothvata, koji je ponovno osnovan s AluKönigStahl.

20

02

Treći joint venture

Godine 2002. osnovan je treći zajednički pothvat u Slovačkoj. Radni prostor je smješten u Senecu, 20 km istočno od Bratislave i ima natkriveni skladišni prostor od 12,000m².

20

01

Drugi joint venture

U skladu s uspješnim češkim modelom, u Mađarskoj je službeno otvoren i drugi zajednički pothvat tvrtke AluKönigStahl. KönigFrankstahl se nalazi u Budimpešti i raspolaže pokrivenim skladišnim prostorom od oko 10.000 m².

19

99

Prvi joint venture

Zajedničke aktivnosti započinju s tvrtkom AluKönigStahl. Prvi zajednički pothvat, ALUKÖNIGFRANKSTAHL, osnovan je u Češkoj Republici. Pokriveno skladište iznosi 9.000 m².

19

97

Prva akvizicija

1997 se Friedrich Hirnböck GmbH iz Salzburga priključuje grupi FRANKSTAHL. U listopadu 2004. tvrtke su spojene u obliku FRANKSTAHL Rohr- und Stahlhandel. Skladišni prostori i prodajni ured u Nußdorfu kod Salzburga služe zapadnoj Austriji i Njemačkoj.

19

94

Prekomorski posao

Trgovačko poduzeće FRANKSTAHL Prag fokusirano je na međunarodne projeke plinovoda. Tvrtka stječe kupce na svim kontinentima.

19

86

Drugi potez

Nakon sedam godina i pogon u Traiskirchenu je postao premali kako bi pratio brzi razvoj FRANKSTAHLA. Izgrađen je novi pogon sa preko 50.000 m² u guntramsdorfu na jugu Beča.

19

79

Prvi potez

Zbog jakog razvoja u zadnjih 10 godina centralno mjesto u beču je postalo premalo za daljnju ekspanziju. Novi pogon je otvoren u Traiskirchenu. Godine 1979 dogodilo je se preseljenje iz Beča.

19

69

Obiteljsko poduzeće javor

Kao 21 - godišnji student Erwin Javor preuzima Bela Frank tvornicu prirubnica od udovice Bele Franka i tu počinje Frankstahl priča. Dd tada je izgradio snažnu i jedinstvenu kompaniju koja ne radi samo u Austriji kao lider na tržištu nego je uistinu internacionalna sa poduzećima u 9 zemalja Europe.

18

80

Početak

FRANKSTAHL tvornicu prirubnica je osnovao Bela Frank u Nordwestbahnstrasse u Beču.

Ova web stranica koristi kolačiće. Ako nastavite pregledavati ovu web stranicu, prihvaćate našu upotrebu kolačića. Detaljnije informacije možete pronaći u našem Pravila o privatnosti.